Pimeä paikka

AAMULEHTI no 32 9.2.1904

YLEISÖLTÄ

Aamulehden toimitukselle.

Wähän wastinetta ”Kerrassa pimeä paikka” nimisen uutisen kirjoittajalle.

Tämän wuoden 24 numeron Aamulehdestä näin uutisen, jossa mainitaan Suoniemen Wahalahden kylää niin pimeäksi kyläksi, että muka mainittuun kylään ei tulisi sanomalehteä ollenkaan. Ja moittii kirjoittaja kylämme olevan takapajulla. En tiedä ,mitä mainittu uutisen sepustaja sillä tarkoittanee, waan sen woin sanoa moisen uutisen suhteen, että se on kerrassa wäärä.

 

Ensiksi siten, että yllä mainittuun kylään tulee jo minun tietoni mukaan 1 Uusi Suometar, 1 Aamulehti ja ainakin 3 kappaletta Turun lehtiä, sekä jos lukuun otetaan vielä hengelliset lehdet, niin niitä tulee useampaan pikku asuntoon. Toiseksi tahdon huomauttaa uutisen kertojaa, että Wahalahden kylässä on 17 talon sawua eikä 13, kuten mainitun uutisen kertoja näkyy tietävän.

 

Jos wielä mainitsen, että tässä pimeässä kylässä sijaitsee kansakoulu, joka jakaa waloa ehkä semmoisenkin kylän asukkaille , joilla on runsaasti sanomakirjallisuutta, niin lienee mainitusta asiasta tarpeeksi.

 

Lopuksi tahdon uutisen kirjoittajaa huomauttaa, että wastaisuudessa ottaisi paremman selon asioista, ennenkun lähtee yleisölle syöttämään moisia pajunköysiä, jotka eivät ole kunniaksi, jos aikoo sanomalehden kirjeenvaihtajaksi.

 

Asiantuntija.